POMOĆ PRI KUPNJI – TEL: 040 363 411, MOB/SMS/VIBER: 098 242 112

Search
Close this search box.

Saw Palmetto (Sabal palma) Solaray 50 kapsula

Saw Palmetto (Sabal palma) Solaray 50 kapsula

Ekstrakt ploda Saw Palmetta (Sabal palme) na prirodan način blokira dihidrotestosteron DHT povezan sa nasljednim oblikom ispadanja kose i sindromom povećane prostate. 580 mg po kapsuli.

 

14,50 

Opis

saw palmetto sabal palma50 kapsula (580mg) / 1 dnevno

Saw Palmetto pomaže u sprječavanju ispadanja kose te ublažava simptome benigne hiperplazije prostate (povećane prostate).

50-60% muškaraca u svijetu pati od androgene alopecije te sindroma povećane prostate. Takva prostata koja okružuje mokraćnu cijev (uretru) izaziva vrlo bolno mokrenje te niz neugodnih i nepoželjnih problema kod početka i završetka urinacije.

Do gubitka kose i povećanja prostate dolazi zbog nastalih hormonalnih promjena koje su normalna pojava kod svakog zrelog muškarca. S godinama, razina testosterona opada, no raste koncentracija enzima koji ovaj hormon pretvara u drugi oblik (DHT-dehidrotestosteron).

Posljedično tome sav preostali testosteron prelazi u DHT i nakuplja se u prostati zbog čega dolazi do njenog oticanja.

Saw palmetto na različite načine blokira opisani mehanizam čime se uspješno i prirodno sprječava rast prostate. U ovom proizvodu nalazi se čisti ektrakt bobica palme Saw palmetto (hr: Sabal palma, lat: Serenoa repens) u obliku kapsula čiji su najaktivniji i najučinkovitiji sastojci masne kiseline i steroli.

Saw Palmetto Berries proporučamo svim muškarcima u zreloj dobi koji pate od androgene alopecije (tzv. genetske, nasljedne ćelavosti) i sindroma povećane prostate te onima koji zbog bilo kojeg razloga imaju problema s mokrenjem.

Saw palmetto, latinski Serenoa Repens, malo je palmino drvo porijeklom iz jugoistočnog dijela Amerike. Njegovo stanište su priobalna područja u južnim dijelovima Sjedinjenih Američkih Država.

Ova palma ima puzavi podanak i lepezaste, oštro pilaste listove, s bodljastim petiljkama. Sitni cvjetovi su združeni u gusti, dlakavi klip, a plodovi su crnosmeđi, goli, jednosjemeni i koštuničavi, s uljem. Beru se kada su zreli, veliki poput masline, tamnocrvene do smeđe boje, te se suše ili u svježem stanju koriste za preradu kao lijek.

Kao i brojni drugi plodovi i sjemenke, tako i plodovi ove palme sadrže puno masnoga biljnog ulja. U sjemenkama se nalazi i eterično ulje, karotin, flavoni, enzimi, tanin, šećer i sitosterin. Ekstrakti iz plodova i sjemenki su vrlo česti sastavni dijelovi ljekovitih pripravaka za bolesti mjehura i prostate, za liječenje smetnja kod zastoja mokraće, spolne nemoći, kod upale maternice i za jačanje slabo razvijenih dojki.

Početkom ovog stoljeća, čaj od saw palmetto bobica je korišten za dobroćudne tumore prostate i za liječenje kroničnih infekcija mokraćnih puteva. Smatra se da ekstrakt bobica povećava proizvodnju sperme i spolni nagon kod muškaraca. Suvremena istraživanja pokazuju da saw palmetto može zaustaviti djelovanje inflama-tornih tvari koje mogu prouzročiti razvoj benigne hiperplazije prostate (BPH). Suprotno nekim drugim opcijama, saw palmetto nema estrogenskih (ženskih hormona) učinaka na tijelo muškaraca.

Posljednjeg desetljeća prošlog stoljeća, brojne kliničke studije su dokazale da je 320 mg ekstrakta liposterola od bobica saw palmetta dnevno neškodljivo i da je to djelotvoran tretman za simptome kod BPH bez popratnih učinaka, kao što su gubitak libida (spolne želje).

Prema istraživanjima, tvari koje se nalaze u bobicama sprječavaju da se testosteron pretvara u hidrotestosteron i također sprječavaju njegovo vezivanje za receptore stanica folikula vlasti i prostate te time sprječavaju njihovo uvećanje odnosno bujanje.

Trogodišnje studije u Njemačkoj pokazuju da se uzimanjem 160 mg ekstrakta saw palmetta (dvaput dnevno) rješava noćno mokrenje u 73% pacijenata. Jednogodišnje studije pokazuju da je uzimanje 320 mg jednom dnevno isto tako djelotvorno kao i uzimanje 160 mg dvaput dnevno u liječcenju BPH.

Stoga se saw palmetto pokazao kao izvrstan prirodni proizvod za tretiranje najčešćih tegoba suvremenog muškarca.

Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.
Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života!
Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti.

Bez glutena, bez GMO.

1 recenzija za Saw Palmetto (Sabal palma) Solaray 50 kapsula

  1. Marko

    Odličan proizvod. Kosa mi se vidno pogustila u 3 mjeseca.

Napiši recenziju

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Povezani proizvodi