POMOĆ PRI KUPNJI – TEL: 040 363 411, MOB/SMS/VIBER: 098 242 112

Search
Close this search box.

Transplantacija kose uz pomoć robota

TV program CBS Miami (SAD) u svojoj reportaži emitiranoj 29.01.2013. je predstavio novu, visoko-tehnološku (High-Tech) proceduru transplantacije kose koja se izvodi uz pomoć robota. Kako navode, za sada u SAD-u postoji tek 15 takvih ARTAS robota, a upravo je Dr. Paul Rose sa Instituta za transplantaciju kose u Miami-u jedan od onih koji se njime koristi.

“Do sada je kirurgima bilo potrebno do četiri sata kako bi ručno izvadili 1500 folikulnih jedinica, dok se sa robotom to može učiniti u svega pola tog vremena,” kaže Dr. Rose.

ARTAS robotski sustav omogućuje transplantaciju kose uz manje radne snage te veći broj presađenih folikulnih jedinica (vlasi) u kraćem roku. Riječ je o robotskom sustavu koji najprije skenira donorsko područje sa kojeg se vade zdrave folikulne jedinice, nakon čega ih vadi ih na način da se minimalno prorijeđuje donorska baza, uz neprimjetne ožiljke. Izvađene folikulne jedinice se zatim ručno čiste i pripremaju, te ih robot ponovo stavlja (implantira) natrag, prema kirurgovom dizajnu, na područja gdje se želi pogustiti kosa odnosno gdje je prisutna ćelavost. Sam postupak je potpuno bezbolan za pacijenta jer se radi pod lokalnom anestezijom, a rezultati su trajni.

Za sada je ARTAS još uvijek poprilično skup izbor, naime stoji od 6.000$ – 15.000$, te još nije FDA odobren za primjenu kod žena. Kako kažu, uskoro će biti dostupan i u Europi, čim se dobije odgovarajuća CE oznaka.

Više o ARTAS robotskom sustavu saznajte ovdje.

ZAŠTO GUBIMO KOSU?

Prijavi se, preuzmi kuponski kod dobrodošlice od 20% i budi u toku sa novostima i popustima. Ne dozvoli da kosa loše priča o tebi.