POMOĆ PRI KUPNJI – TEL: 040 363 411, MOB/SMS/VIBER: 098 242 112

Search
Close this search box.

Tjelovježbom do zdrave i snažne kose

Pravilna prehrana i tjelovježba ne samo da sprječavaju gubitak i lom kose, oni također vračaju energiju i samopouzdanje (dva popratna problema koji idu ruku pod ruku s gubitkom kose).

Kako tjelovježba utječe na rast i gubitak kose?

Postoji bezbroj tretmana protiv ćelavosti danas na tržištu. Od pilula, kapsula, šampona, seruma, presađivanja kose i laserske terapije… Mnogi od njih su dostupni sa ili bez recepta, u ljekarnama ili putem interneta. Iako skoro svaki tretman ili preparat djeluje na drugačijem principu svi oni obećavaju istu stvar – učinkovitost. Ipak, neki od njih su učinkovitiji od drugih.

Prije nego što se odlučimo uložiti svoj novac u terapije ili preparate možemo poduzeti promjene u našem životnim stilu te učiniti naše tijelo i kosu zdravijima što je više moguće. Bavite se sportom, pronađite nove hobije i druge vrste fizičkih i emocionalno rasterečujućih aktivnost. Uvijek je dobro pronaći zdravi način za oslobađanje od stresa iz našeg tijela, stoga redovito vježbajte i dovoljno se odmarajte. Ovi koraci znatno će smanjiti stres, opustiti mišiće i promicati zdravi rast kose.

Učinite tjelovježbu dodatnom terapijom protiv gubitka kose

Već je svima poznato koliko je važno za naše zdravlje i kosu imati pravilnu, redovitu i raznoliku prehranu. No zdrav stil život uključuje i tjelovježbu. Moramo zadržati naše mišiće aktivnima, izbaciti iz našeg organizma toksine, potrošili kalorije i otopili višak masti.

Zdravim načinom života, uz umjeren unos alkohola i bez pušenja, smanjiti ćemo stres te pospješiti prokrvljenost i rast kose, a svakako ojačati naše tijelo i duh.

Nikada ne podcjenjujte značaj 30 minutne brze šetnje vašim susjedstvom. Živjeti zdravim načinom života također znači izbjegavanje stvari za koje znate da su štetne za vaše zdravlje. Na primjer; cigarete, pijanke, rigorozne dijete, previše šećera itd. Uklanjanjem tih štetnih navika i namirnica iz našeg života jedan je od najvažnijih koraka u pripremi svoga organizma da izvuče maksimum koristi iz vitamina, tableta, dodataka prehrani i farmaceutskih terapija za rast kose.

Možda mislite da su ti koraci prejednostavni da bi zapravo bili učinkoviti, ali što imate izgubiti ako ako ih se pridržavate? Živjeti zdravo je važan preduvjet svakoj terapiji za “liječenje” gubitka kose. Sve potencijalne koristi od vitamina, tableta, losiona i šampona se umanjuju kada je naše tijelo neaktivno i nezdravo.

Smanjenje unosa alkohola i uklanjanje loših navika može smanjiti stres i održavati kosu snažnom.

Tjelovježba energizira stanice u našem tijelu, uključujući i one koje izravno pridonose zdravom rastu kose i pomlađivanju. Ako ni zbog čega drugog, usvajanjem zdravih životnih navika i standarda poboljšati ćete izgled i dojam kako vašeg tijela tako i vaše kose.

No, bitno je naglasiti da pretjerivanje u tjelesne aktivnostima može imati kontra učinak, tj. stvara se dodatan stres na organizam te se iscrpljuju nutritivne rezerve iz našeg organizma. Zato je uz redovite ali umjerene tjelesne aktivnosti potrebno konzumirati puno vode i dobro se hraniti.

Ukoliko ste odlučni u nakani da se suprotstavite gubitku kose ozbiljno shvatite savjete o prehrani i tjelovježbi. Usvajanje novih zdravih životnih navika može potrajati i nekoliko mjeseci, ali pozitivni rezultati opravdati će vaše čekanje, vrijeme i trud.

_________________

Kako bismo vam pomogli u prepoznavanju simptoma te dali projekciju sa koliko godina bi vas mogla pogoditi ćelavost, ukoliko ništa ne poduzmete, kreirali smo za vas informativni TEST ĆELAVOSTI koncipiran na znanstvenim podlogama. Primarno je namijenjen muškarcima sa nasljednim oblikom gubitka kose.

Kliknite na sliku ispod te odgovorite na 10 kratkih pitanja:

banner_test_celavosti

Ukoliko vam se svidio ovaj blog post kliknite na Tweeter, Facebook ili Google gumbić ispod. Rado bismo čuli i vaše mišljenje pa slobodno napišete i svoj komentar.

ZAŠTO GUBIMO KOSU?

Prijavi se, preuzmi kuponski kod dobrodošlice od 20% i budi u toku sa novostima i popustima. Ne dozvoli da kosa loše priča o tebi.