POMOĆ PRI KUPNJI – TEL: 040 363 411, MOB/SMS/VIBER: 098 242 112

Search
Close this search box.

Multiplikacija kose ulazi u Fazu II

Kompanija RepliCel Life Sciences u pripremi je procedure za ulazak u Fazu II kliničkog testiranja

Dana 5. veljače 2013. RepliCel Life Science Inc. iz kanadskog Vancouver-a objavio je kako je u pregovorima sa njemačkim vladinim dužnosnicima oko nadolazeće Faze II kliničkog testiranja svojeg proizvoda (multiplikacije kose) još znanog kao RCH-0, na Paul Ehrlich Institutu (PEI) – medicinskoj regulatornoj agenciji smještenoj u Langenu u Njemačkoj.

Kliničko testiranje će ispitati učinkovitost RCH-01 na više od 100 muških volontera koji pate od ćelavosti različitih stadija. Također se želi dodatno ispitati sigurnost RCH-01 injektiranja matičnih stanica kose kao i točan protokol /dozaciju terapije koja će rezultirati najvećim rastom kose. Podsjetimo, Faza I bila je testiranje na 16 volontera te je u svega 6 mjeseci polučila prilično zadovoljavajućim rezultatom, sa prosječno 6,1% većom gustoćom (većim brojem) kose na 1 centimetar kvadratni.

Vrlo smo zadovoljni kako napreduje dizajniranje procedure nadolazeće Faze II testiranja te s laganim nestrpljenjem očekujemo ulazak u PEI Institut. To će nam omogućiti da napravimo najbolje kliničko istraživanje u razvoju našeg proizvoda.” rekao je Darrell Panich, potpredsjednik kliničkog poslovanja u RepliCel-u.

“Dizajniranje procedure testiranja u suradnji sa PEI institutom će nam olakšati završetak formalnog kliničkog ispitivanja. Ono što Replicel razvija jest tehnologa prirodne multiplikacije kose čiji je potencijal da postane najmanje invazivnim rješenjem za androgenu alopeciju (nasljednu ćelavost) kako za muškarce tako i za žene”, kaže David Hall direktor Replicel-a.

Tehnološki postupak uključuje uzimanje (biopsiju) desetak folikula od pacijenta, zatim multipliciranje njihovih stanica u laboratoriju, te na kraju injektiranje istih na željena područja pacijentovog skalpa. Prednost Replicelove multiplikacije u odnosu na klasično presađivanje kose jest slična kao i kod kloniranja kose da pacijent više nije ograničen brojem vlastite kose koje je često premalo da bi se presađivanjem postigli zadovoljavajući vizualni rezultati. Pokaže li se Repliceova metoda multiplikacije dovoljno učinkovitom, pacijenti u kasnijim stadijima ćelavosti moći će doći do neograničenog broja vlastitih, laboratorijski multipliciranih stanica kose, te postići ponovo imati gustu kosu kao nekad.

Replicel se pohvalio i kako je ostvario patent za svoju tehnologiju u EU i Australiji dok je dobivanje patenta u drugim zemljama još u tijeku.

Dodajmo kako će se 4-6. svibnja ove godine (2013.) u Edinburgu održati Svjetski kongres stručnjaka za kosu gdje će također sudjelovati Replicel pa ćemo možda saznati pokoju novu informaciju po pitanja napretka spomenutog testiranja.

ZAŠTO GUBIMO KOSU?

Prijavi se, preuzmi kuponski kod dobrodošlice od 20% i budi u toku sa novostima i popustima. Ne dozvoli da kosa loše priča o tebi.