POMOĆ PRI KUPNJI – TEL: 040 363 411, MOB/SMS/VIBER: 098 242 112

Search
Close this search box.

Koristite li prave proizvode za njegu kose?

U ovome trenutku na tržištu postoji na stotine proizvoda za njegu kose i rast kose. Nažalost, većina ih ne djeluje kao što biste očekivali. U stvari, postoje samo 3 tretmana koji su zapravo odobrena od FDA (Food and Drug Administration – američka agencija za hranu i lijekove) za liječenje nasljedne/genetske alopecije, to su; lijek minoksidil za vanjsku primjenu, finasterid za oralnu primjenu te LLLT terapija laserom.

Osim navedenih lijekova, valja spomenuti i kozmetičke preparate “s posebnom namjenom” koji također mogu biti vrlo učinkoviti i bez nuspojava, za razliku od lijekova, no bitno je da isti imaju valjane neovisne kliničke testove i/ili znanstvena istraživanja iza sebe.

Važno je odabrati tretman koji je učinkovit, siguran i jednostavan za korištenje na dnevnoj bazi. Sigurnost je glavni problem i treba imati kritički pogled na dugoročne rizike povezane s nekim tretmanima (poput finasterida, dutasterid, a ponekad i minoxidila).

Odabir pravog proizvoda za kosu

Utvrditi koji tip kose imate ključni je korak u odabiru šampona i regeneratora koji će najbolje odgovarati vašim osobnim potrebama. Na primjer, ako je vaša kosa suha, potražite šampon, regenerator ili druge styling proizvode za kosu koji su kreirani za upravljanje suhom i „neposlušnom kosom”. Ako imate tanku ili masnu kosu, pronađite proizvod koji je kreiran za “slabu i masnu kosu”. Za dodatnu pomoć oko toga kako odrediti svoj vlastiti tip kose, poslužiti će vam slijedeća podjela:

Normalna kosa

  • Dobrog je stila bez upotrebe dodatnih proizvoda za stiliziranje
  • Niti masna, niti suha
  • Nije tretirana kemikalijama, niti obojena
Tanka kosa
  • Brzo se masti
  • Beživotna izgleda, polegnuta te je teško s njom upravljati

Suha kosa

  • Neposlušna, gruba
  • Lako se zamrsi
  • Nema sjaja
  • Kemijski tretirana i obojena

Sada kada ste bolje upoznati sa najčešćom klasifikacijom kose, dobro pogledajte svoju kosu i uočite koja podjela ju najbolje opisuje. Odaberite svoj šampon, regenerator i proizvode za stiliziranje u skladu s tim. Korištenjem proizvoda posebno formuliranih za vaš specifičan tip kose povećati ćete šansu da ostvarite vizualne rezultate upravo onakve kakve i priželjkujete.

U našem webshop-u  možete pronaći grupirane preparate za rast kose i to posebno; Preparati za muškarce (Norwood-ova skala) i Preparati za žene (Ludwigova skala) te po tipu kose – za masnu kosu, suhu kosu i osjetljivo vlasište te normalnu kosu.

ZAŠTO GUBIMO KOSU?

Prijavi se, preuzmi kuponski kod dobrodošlice od 20% i budi u toku sa novostima i popustima. Ne dozvoli da kosa loše priča o tebi.