POMOĆ PRI KUPNJI – TEL: 040 363 411, MOB/SMS/VIBER: 098 242 112

Search
Close this search box.

Kako vas BANKA KOSE može osigurati od gubitka kose?

Danas i nije neka vijest kada kažemo da će polovica muškaraca u nekom stadiju života doživjeti gubitak kose ili ćelavost. Najgore je naravno onima koji će to iskusiti u ranijoj životnoj dobi.

Nedavno je tim eminentnih znanstvenika, među kojima je i poznati dr.Farjo, osnovao tvrtku HairClone te pokrenuo projekt otvaranja „BANKE KOSE“ s ciljem da klijentima ponude mogućnost pohrane određenog broja vlasi još u relativno ranijoj životnoj fazi kako bi se kasnije po potrebi koristile stanice iz tih folikula u vidu:

  • pomlađivanja postojeće kose oslabljene kose (injektiranjem koktela multipliciranih specifičnih stanica koje tvore dermalnu papila iz koje se razvija i raste kose)
  • folikularne neogeneze – stvaranja nove kose (na ovo još treba pričekati)

U praksi bi to izgledalo na način da vam se uz lokalnu anesteziju izvadi 50 folikula iz donorske regije sa stražnje strane glave. U roku 30 minuta moči ćete otići kući ili na posao, ožiljaka neće biti, a vaši folikuli će biti krio konzervirani (zamrznuti).

Jednom kada ste pohranili folikule su BANKU KOSE, prema potrebi, u roku 2-3 tjedna u specijalnom ovlaštenom laboratoriju će se multiplicirati stanice. Nakon toga će se injektirati u željeno područje vlasišta gdje se želi osnažiti, podebljati odnosno pomladiti kosa.

Cijena je naravno pitanje za sebe, a iznosi 2500 britanskih funti za postupak vađenja foliula te 100 GBP godišnje za pohranu i čuvanje istih.

U HairClone-u kažu kako u drugoj fazi planiraju razviti „proizvod“ koji će omogućiti razvoj novih folikula na mjestima gdje ih nema, tzv. Folikularnu neogenezu.

No, to je za sada još samo teorija iako tim iz HairClone-a vjeruje da je to moguće postići s obzirom da im je tek danas dostupna potrebna aparatura te su u stanju otkloniti manjkavosti te site tehnike koju su već ranije pokušali drugi slični timovi.

HairClone trenutno radi na prikupljanju sredstava za svoj projekt pa i vi možete donirati sredstva. Saznati više na slijedećem linku: https://capitalcell.co.uk/campaign/hairclone/

Iz drugih medija:

Dr. Farjo priznaje da je cijena usporediva s premium postupcima presađivanja kose. Također preporučuje ponavljanje tretmana svakih tri do pet godina kako bi se održala puna gustoća kose.

Nije baš dostupno za svakog, ali dr. Farjo tvrdi da se njegov postupak isplati.

“Glavno ograničenje presađivanja kose je količina kose koju možete donirati sa vlastite glave.”

Postupak se još mora provesti na pacijentima, ali dr. Farjo kaže da razvijaju regulatorna odobrenja kako bi osigurali sigurnost i uspjeh liječenja.

https://www.dmarge.com/2019/03/baldness-cure.html?fbclid=IwAR3ZuS84LIVoiJiKtPYrmNLuEovHLASoQn1k5PRSb7QjbBrLAEQQ2WqRogs

https://www.dailymail.co.uk/health/article-6649677/Hair-follicles-banked-used-later-life-balding-appears.html?fbclid=IwAR0zIBNQsM6wbVA9ImAExFynzvIzZc6kLpVOHhRRnSHOSenED7ZkJsnu7jM

___________

Kako bismo vam pomogli u prepoznavanju simptoma te dali projekciju sa koliko godina bi vas mogla pogoditi ćelavost, ukoliko ništa ne poduzmete, kreirali smo za vas informativni TEST ĆELAVOSTI koncipiran na znanstvenim podlogama. Primarno je namijenjen muškarcima sa nasljednim oblikom gubitka kose.

Kliknite na sliku ispod te odgovorite na 10 kratkih pitanja:

banner_test_celavosti

Ukoliko vam se svidio ovaj blog post kliknite na Like ili Twitt gumbić ispod. Rado bismo čuli i vaše mišljenje pa slobodno napišete i svoj komentar.

ZAŠTO GUBIMO KOSU?

Prijavi se, preuzmi kuponski kod dobrodošlice od 20% i budi u toku sa novostima i popustima. Ne dozvoli da kosa loše priča o tebi.