POMOĆ PRI KUPNJI – TEL: 040 363 411, MOB/SMS/VIBER: 098 242 112

Search
Close this search box.

Aderans odustaje od kloniranja kose?

Aderans Research Institute (ARI) – podružnica Aderans grupacije – počela je sa istraživanjem multiplikacije i kloniranja kose još 2002. godine. ARI se zadnjih godina koncentrirao isključivo na radu sa “Ji Gami” stanicama. Sama Ji Gami procedura odvijala se na način da se iz donorskog područja pacijenta uzelo nekoliko folikularnih jedinica koje bi se zatim razdjelile na folikularne stanice, te nakon što bi se iste multiplicirale u određenom laboratorijskom mediju rasta, injekcijom bi se ubrizgavale u ciljano ćelavo područje pacijenta gdje bi formirale potpuno nove funkcionalne folikule.

ARI je stoga pokrenuo službena klinička istraživanja na svojoj metodi multiplikacije/kloniranja kose. Završio je fazu I u kojoj se ispituje sigurnost same metode te krenuo sa fazom IIa i IIb gdje se mjeri učinkovitost njihove metode. Tijekom tih kliničkih istraživanja, rezultati su pokazali kako Ji Gami procedura u stvari ne stvara multiplikaciju kose, već umjesto toga revitalizira postojeće folikule kose te ih trajno štiti od budućeg nestajanja (ćelavosti). Procedura se s obzirom na to malo izmijenila, no ARI je bio zadovoljan rezultatima te je nastavio sa daljnjim fazama II u 2011. i 2012. godini.

Unatoč optimizmu koji je izvršni direktor Dr. Ken Washenik iskazao početkom srpnja 2013. godine, Aderans je odlučio da više neće financirati podružnicu ARI ni njezna daljnja istraživanja na multiplikaciji/kloniranju kose. Dr. Washenik je rekao kako unatoč tome što Aderans više neće financirati njihov projekt još uvijek postoji vjerojatnost da će ga nastaviti uz pomoć vanjskih financijera.

Nadamo se da će se naći zainteresirani vanjski partneri koji će prepoznati značaj metode multiplikacije/kloniranja za milijune ljudi u svijetu ili barem da nas iznenade konkurenti ARI-a, kao što je RepliCell i sl., sa svojim dosezima na tom polju.

Izvor:

http://www.regrowhair.com/hair-loss-blog/aderans-to-no-longer-fund-its-hair-multiplication-research-division

Srodni članci:

http://www.svijet-kose.com/najnovije-vijesti/multiplikacija-kose-ulazi-u-fazu-2.html
http://www.svijet-kose.com/najnovije-vijesti/kloniranje-kose-u-2-od-3-faze-istraivanja.html

ZAŠTO GUBIMO KOSU?

Prijavi se, preuzmi kuponski kod dobrodošlice od 20% i budi u toku sa novostima i popustima. Ne dozvoli da kosa loše priča o tebi.